Aby byly schody bezpečné

Aby byly schody bezpečné


Ve většině vyšších a vysokých budov byla už při jejich stavbě automaticky vybudována i schodiště. Což byl pochopitelně logický počin, protože se my lidé v takových objektech potřebujeme dostat i do vyšších podlaží. A ne vždy se dá spoléhat pouze na výtahy.

V mnoha našich domech tak máme schodiště. Ovšem ta slouží skutečně jenom k chůzi nahoru a pak zase dolů. Nejsou určena k hazardování s našimi životy ani k provozování nějakých těch adrenalinových zážitků. A proto schodiště nevedou nikam jenom tak bez zajištění jejich okrajů. Jsou automaticky lemována zábradlími, která nám jednak slouží k opírání se, a tedy snadnější chůzi, a jednak k většímu bezpečí. To abychom nespadli, pokud bychom šlápli tam, kam nemáme, nežádoucně zase do přízemí.

zábradlí u schodů

Zábradlí ale není jenom jedna jediná univerzální záležitost. Zábradlí nejsou všechna stejná, na jedno brdo. Když se projdete více budovami, snadno se přesvědčíte o tom, že jsou zde skutečně rozmanitá zábradlí. Protože je na výběr. A každý si k sobě tedy vybere to, co se mu tam nejvíc líbí a co nejlépe splní požadavky, jež se na takové zábradlí kladou.

kované zábradlí

Když si někdo někde vybírá zábradlí na schodiště, zvažuje prostě jak jeho funkčnost, tak i estetickou stránku věci. A naštěstí už máme z čeho si vybírat, protože se dnes už rozhodně nenabízí jenom nějaké ty svařené trubky. Dnes už můžeme mít zábradlí dřevěná, ocelová nebo skleněná či kombinovaná, podle typu můžeme mít ta ke schodům i ta třeba na balkony, exteriérová i interiérová a podobně. Každý může mít prostě takové zábradlí, jaké mít chce. Může si ho u profesionálních dodavatelů objednat a být ve svých požadavcích plně uspokojen. A díky tomu jsou naše budovy často originální a krásnější. Protože tu i na zábradlích záleží. A jestli vám snad vaše stávající zábradlí už nevyhovuje, můžete ho klidně bez problémů vyměnit za lepší.